Functies Bestuursleden

Hieronder zie je de beschrijving van de functies, zoals die nu gedaan worden door Ans en Alexandra, Wat zij niet vermelden, is dat je mede meedenkt over het reilen en zeilen van de vereniging, en daarin ook een (mede)beslissende stem hebt. En dat is ook belangrijk!

Wat doet de secretaris?  Lees de beschrijving door Ans zelf gemaakt:

Er is mij gevraagd wat een secretaris zoal doet en hoeveel tijd het kost.

Eén lesavond (de A of B avond) ben ik een half uurtje eerder aanwezig om alle spullen voor Dirk Past klaar te zetten. Dit doe ik overigens vaak samen met een ander bestuurslid. Tevens zet ik dan gelijk koffie en water voor de thee. Ik zorg er ook voor dat de presentielijsten klaar liggen. Na de les ruim ik samen met alle leden de rommel op. Later dan een kwartier na 22:00 uur wordt het eigenlijk nooit.

Zo’n 3 keer per jaar houdt het bestuur een vergadering. Dit duurt ongeveer 1,5 uur.

Het meeste werk is eigenlijk het maken van het jaarverslag van de secretaris. Tot nu toe heb ik dat altijd samen met Alexandra gedaan. Daar zijn wij meestal zo’n 1,5 uur mee bezig.

Na de jaarvergadering maak ik (samen met Alexandra) de notulen van de vergadering.

Verder zorg ik ervoor dat jullie op tijd de verlenging krijgen van jullie diploma. De lijst met verlengingen wordt door het Oranje Kruis verstuurd. Ik controleer het en zorg ervoor dat Dirk Past deze voor akkoord ondertekend. De lijst wordt naar ons postbusnummer gestuurd. Ons postvakje is te vinden bij TOP op de Huizerweg. Het postvakje moet dus af en toe geleegd worden.

Ook heb ik contact met de Brandweer om te vragen of wij terecht kunnen in de kazerne op de avonden welke Dirk Past voorstelt. Op sommige avonden vraagt Dirk Lotussen aan en deze vraag ik dan weer aan bij de Lotuskring.

Het leukste is dat wij elk jaar een etentje hebben met het bestuur.

Ans

En we zoeken ook nog een 'gewoon lid'. Let op, je denkt én beslist gewoon mee bij stemmen over het beleid van de vereniging, het is géén 'opvulfunctie'! Hieronder de beschrijving door Alexandra:

* bijwonen van bestuursvergadering (2 à 3 keer 1,5 tot 2 uur)

* samen met secretaris notuleren bij jaarlijkse ledenvergadering

* samen met secretaris uitwerken van de notulen (2 uur)

* samen met secretaris jaarverslag maken (1,5 uur)

* samen met ander bestuurslid koffie en thee klaarzetten voor de lessen (30 min)

* 6x per seizoen boodschappen halen voor koffie/thee pauze

Alexandra